Υλικά:
- 1 πακέτο Μπισκότα πτι-μπερ
- 1 συσκευασία Ζελέ Μπανάνα (ή γεύση της αρεσκείας σας)
- 1 Κρέμα (έτοιμη) Ζαχαροπλαστικής Γιώτης (εγώ προτίμησα Κρέμα Μιλφέϊγ)
- 1L φρέσκο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας Κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:-Ξεκινάμε πρώτα απ’ όλα να φτιάχνουμε το Ζελέ Μπανάνα, σύμφωνα με τις (γνωστές) οδηγίες της συσκευασίας.-Το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” εκτός ψυγείου για περίπου 40 λεπτά, ίσα-ίσα να κρυώσει, γιατί αν το προσθέσουμε ζεστό… θα “χαλάσει” όλο το γλυκό.-Μετά τα 40 λεπτά, ετοιμάζουμε την Κρέμα Μιλφέϊγ, και εδώ σύμφωνα με τις (γνωστές) οδηγίες της συσκευασίας.-Στη συνέχεια σε ένα μικρό μπολ βάζουμε μισή κούπα φρέσκο γάλα και 1 κουταλιά της σούπας Κονιάκ και βουτάμε ένα-ένα μπισκότο και από τις δύο πλευρές (βουτάμε-βγάζουμε, δεν αφήνουμε να μαλακώσει το μπισκότο) και στη συνέχεια κάθε μπισκότο το τοποθετούμε σε ένα μεσαίο ταψάκι σε ομοιόμορφη σειρά.-Όταν έχουμε στρώσει το πάτο του ταψιού με τα μπισκότα, απλώνουμε καλά-καλά να πάει παντού, την Κρέμα Μιλφέϊγ.-Με ένα μαχαίρι “τρυπάμε” την κρέμα και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το Ζελέ Μπανάνα που ήδη έχουμε φτιάξει.-Τέλος, το βάζουμε στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη για να παγώσει και να σφίξει το γλυκό. (καλό είναι να το σκεπάσουμε με μια ζελατίνη)-Σε 5 – 6 ώρες το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
- 🍴Let's talk about food! Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με κρέμα φουντούκι και ζελέ
- 🍴Let's talk about food! Εύκολη κρέμα με βρώμη
Δεν το έχω φτιάξει, αλλά λατρεύω να το τρώω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ θα μπορούσα να ζω μόνο με γλυκά!
Καληνύχτα!
Καλή εβδομάδα!
*Demi Mist, γλυκατζού κι εσύ έ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχεις!!!
καλημερα..ακομα ενα κοινο μας..και γω ειμαι γλυκατζου αλλα στα σοκολατενια εγω, οτι εχει σχεση με σοκολατα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκι αυτο ομμως που μας παρουσιαζεις μου φαινεται νοστιμο και ωραιο :)
*ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, κι εγώ προτιμώ τα γλυκά με σοκολάτα πρώτα απ' όλα αλλά αν μου κάτσει κάποιο άλλο δεν λέω όχι! Γλυκό να είναι, κι ας είναι ό,τι να 'ναι (αρκεί όπως είπα να μην έχει σαντιγί)Καλή εβδομάδα να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία συνταγή, θα τη δοκιμάσω τρελαίνομαι για γλυκά..!Θα μου επιτρέψεις να πω για την κόκα κόλα ότι είναι ένας μικρός δολοφόνος..Διάβασε έρευνες και δεν θα ξαναπιείς..Ο αρραβωνιαστικός μου έπαθε τα έλκη τα έπαθε και από τα λίτρα κόκα κόλας που έπινε..
ΑπάντησηΔιαγραφή*Katerina Verigka, να την δοκιμάσει αυτή τη συνταγή γιατί είναι και πανεύκολη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την Coca-Cola όπως το λες, είναι ένας μικρός-μεγάλος(;) δολοφόνος! Έχω διαβάσει έρευνες και προσπαθώ να την κόψω τελείως! Δύσκολο βέβαια, αλλά θα την κόψω! Προσπαθώ πάντως! Κι εγώ είμαι του Λίτρου και ...άσε! Σ' ευχαριστώ πολύ!
το έχω φτιάξει εννοείται!! εγώ βέβαια βάζω κρέμα Γιώτης.. μπορείς να το δοκιμάσεις με την κρέμα Γιώτης σοκολάτα και από πάνω ζελέ φράουλα.. μου αρέσει όμως και ο συνδυασμός μπανάνας-σοκολάτας!! επίσης μπορείς να το κάνεις σε 2 στρώσεις, μια βανίλια, μια σοκολάτα!! δοκιμασμένο και κολασμένο!! χι χι.. :) άλλη εύκολη συνταγή είναι ο κορμός που μπορείς να κάνεις.. :) φιλάκια πολλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή*evonita, όσα μου γράφεις τα έχω κάνει! Και με σοκολάτα (που τόσο μου αρέσει) και με 2 στρώσεις... Και κορμό φτιάχνω συχνά... αλλά δεν μου πετυχαίνει πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ για τις προτάσεις! Και αν έχεις καμιά καλή εύκολη (ή και δύσκολη) συνταγή για τώρα τις γιορτές, εδώ θα είμαι!