🍴Let's talk about food #2: Μακαρονάδα με Λαχανικά και Τόνο

Ήρθε η ώρα, για μια νέα ανάρτηση σχετικά με το φαγητό! Η οποία αυτή ανάρτηση θα ήθελα να την αφιερώσω στη Φίλη μου τη Rylie. Ξέρει αυτή! Rylie μου, ελπίζω να την απολαύσεις! Κι αν φτιάξεις την συνταγή, ξέρεις, περιμένω εντυπώσεις.
 
  Λοιπόν, το περασμένο Σάββατο μου “κόλλησε” στο μυαλό να φτιάξω μακαρονάδα με τόνο, στο τηγάνι. Και συγκεκριμένα, να φτιάξω την συγκεκριμένη συνταγή που έφτιαχνα εγώ με τον αδελφό μου τον Βασίλη, όταν ήμουνα 13-14; Αφορμή στάθηκε η συζήτηση με την κοπέλα του άλλου μου αδελφού, που μιλάγαμε για την Μακαρονάδα που φτιάχνω (εδώ μπορείτε να δείτε φωτο) με την οποία έχει ξετρελαθεί ο αδελφός μου και της τη ζητάει να τη φτιάξει. Της έδωσα ακριβώς την συνταγή και εκεί θυμήθηκα και την συγκεκριμένη συνταγή που θα σας παρουσιάσω σε αυτό το post. Μόνο που τελικά, γι’ αυτήν πήγαινα να φτιάξω και μου βγήκε μια άλλη, εξίσου ενδιαφέρουσα και γευστική θα έλεγα. 

  Σάββατο λοιπόν, μόνη εγώ στο σπίτι, μιας και όλοι έφυγαν για το 2ήμερο κι εγώ δούλευα, οπότε και να ήθελα να πάω μαζί τους, δεν μπορούσα. Είπα, τι να μαγειρέψω να φάω; (τι κι αν είμαι μόνη, μαγειρεύω για πάρτη μου και τρώω! Αμέ!) Σχόλασα από τη δουλειά το μεσημέρι και μπήκα στο super-market να αγοράσω τόνο. Έλα όμως που μέχρι να βρω Τόνο απλό σε νερό και σε κονσέρβα, (όχι με λάδι, όχι με λαχανικά ή διάφορα άλλα), έπρεπε να πάω σε 2  super-market. Ταλαιπωρία βρε παιδί μου μεσημεριάτικα, με την τρομερή ζέστη που είχε και με την κούραση που ένιωθα. Στο δεύτερο λοιπόν super-market βρήκα την γνωστή μάρκα Τόνο αλλά δυστυχώς όχι σε κονσέρβα αλλά σε χάρτινη συσκευασία(;!) που δεν την προτιμώ. Είχε σε κονσέρβα αλλά ήταν είτε σε ‘σετ’ είτε σε λάδι ή με διάφορα. Τέλος πάντων, περιττές άχρηστες λεπτομέρειες είναι αυτές για εσάς, αλλά είπα να πω και τον “πόνο” μου. Χαχα! 


Μακαρονάδα με Λαχανικά και Τόνο

Υλικά για 2 άτομα:
  • 1 πακέτο ζυμαρικά Νο. 6
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Πιπεριές χρωματιστές (από 1 η καθεμιά)
  • 1 φλιτζάνι Τυρί τριμμένο της προτίμησής σας
  • 1 κονσέρβα Τόνο (οπωσδήποτε) σε νερό
  • Καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • 1-2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • Μια κουταλιά της σούπας Κέτσαπ και μουστάρδα (αντί για πελτέ)
  • Μια καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • Μισή κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • Κρέμα Γάλακτος για ζυμαρικά
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό
  • Πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουνε, κλασικά σε αλατισμένο νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, όταν κάψει λιγάκι το λάδι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό, τις χρωματιστές πιπεριές λεπτά κομμένες και μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν ίσια-ίσα μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας τα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καλαμπόκι, τις ντομάτες, την κέτσαπ, την μουστάρδα, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι πιπέρι και οπωσδήποτε στο τέλος την κόκκινη πιπεριά όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται. (Αν δε θέλετε ή δεν είσαστε του “καυτερού”, μπορείτε να παραλείψετε την καυτερή πιπεριά, αν και θα είναι διαφορετική, πιο συνηθισμένη η γεύση της συνταγής αυτής). Μόλις πάρουν λίγη ‘βράση’ ρίχνουμε τον τόνο, το τυρί και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς καλά-καλά για να μην “κολλήσουν”.
Ρίχνουμε αμέσως τα ήδη βρασμένα και σουρωμένα με βούτυρο ή φυτίνη μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά-καλά μέχρι να δέσουν. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Να προσέξουμε το όλο μίγμα να μην γίνει ούτε πολύ υγρό ούτε πολύ στεγνό.




  Αυτή ήταν λοιπόν η συνταγή. Αν και η αλήθεια είναι ότι μου προέκυψε έτσι. Για “αλλιώς” πήγαινα αλλά αφού είχα τυρί και κρέμα γάλακτος στο ψυγείο, είπα να τα προσθέσω και αυτά, έτσι για να φτιάξω μια διαφορετική μακαρόνια. Έβαλα την φαντασία μου και ευτυχώς βγήκε κάτι πολύ γευστικό. Ειδικά την επόμενη μέρα που έφαγα τη δεύτερη μερίδα κατευθείαν από το ψυγείο, έτσι δροσερή που ήταν, πραγματικά την απόλαυσα ακόμα περισσότερο.  

  Ελπίζω να σας άρεσε ή τέλος πάντων να σας “γεμίζει” το μάτι. Εξάλλου, τα ζυμαρικά είναι αγαπημένα όλων. Και αν βάλεις λίγο τη φαντασία σου και ωραία υλικά, μπορείς να φτιάξεις από μια συνηθισμένη μακαρονάδα μέχρι μακαρονάδα “Gourmet”. Έτσι δεν είναι;

Σας Φιλώ Φίλοι μου! 
 
 
 
📍Διαβάστε επίσης!






________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

18 σχόλια :

  1. τελεια συνταγη! τη κανω και εγω με καποιες μικρες παραλλαγες.
    καλημερα φιλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, τα ζημαρικά μπορείς με μικρές παραλλαγές να φτιάξεις διαφορετικά πιάτα.
      Ας πούμε εμένα μου αρέσει πολύ Μακαρόνια με μαρούλι.
      Καλημέραααα!

      Διαγραφή
  2. Εννοείται πως θα την δοκιμάσω! Ελπίζω να προλάβω να προμηθευτώ τα απαραίτητα σήμερα, αλλά όπως και να έχει θα την δοκιμάσω γιατί λατρεύω τις μακαρονάδες και κυρίως τις εύκολες συνταγές! Και αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν αυτό που λες για την επόμενη μέρα, γιατί πραγματικά μου αρέσει να τρώω τα φαγητά της προηγούμενης κρύα, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλα κατάλληλα για τέτοια κατανάλωση... Οπότε αφού αυτό πήρε το πράσινο φως και για κρύο, τι άλλο να ζητήσω?
    Φιλάκια πολλά Μαράκιιι!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πανεύκολη συνταγή!
      Κι εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό με την επόμενη μέρα.
      Γύρισα από τη δουλειά, και έβγαλα το τάπερ από το ψυγείο και επειδή και από την κούραση αλλά και από τη βαρεμάρα δεν ήθελα να τα ζεστάνω, τα έβαλα σε ένα πιάτο και τα απόλαυσα στη κυριολεξία. Και η έκπληξη ξέρεις ποια είναι; Ότι το φαγητό δεν έχασε καθόλου από τη γεύση του, ήταν σαν να ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ όταν τα έφαγα ζεστά και ακόμα καλύτερα.

      Όταν τα δοκιμάσεις, να μου πεις εντυπώσεις.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν την έφτιαξα με 2 παραλλαγές: πρώτον δεν έβαλα την καυτερή πιπεριά, αλλά έβαλα μπόλικο πιπέρι (και πάπρικα και καγιέν) και δεύτερον δεν έβαλα κέτσαπ (γιατί δε μου αρέσει) και την αντικατέστησα με χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο...
      Δεν ξέρω τώρα πόση διαφορά είχε με το πρωτότυπο, αλλά αυτό που έφαγα ήταν ΤΕΛΕΙΟ! Δεν έμεινε βέβαια ούτε για βράδυ, οπότε δυστυχώς δε θα το δοκίμασα κρύο :(
      Την επόμενη φορά θα φτιάξω μεγαλύτερη ποσότητα και ελπίζω να μείνει και για την επόμενη μέρα χαχα!!!
      Φιλάκιααα ♥

      Διαγραφή
    3. Rylie μου, και καλά έκανε που έβαλες χυμό ντομάτας. Αν δεν σου έγινε το φαγητό ούτε υγρό ούτε πολύ στεγνό, τότε εντάξει.
      Επόμενη φορά και κρύο... εκεί να δεις απόλαυση.
      Εγώ θα την ξανά φτιάξω σε περίπτωση καλεσμένου, μιας και μου ζητήθηκε. Χαχα!
      Πάντως, χαίρομαι που την έφτιαξες και μου έκανες και τις παραλλαγές. Είπαμε, φαντασία χρειάζεται σ' αυτό που θα απολαύσουμε!
      Φιλιά κούκλα μου και Καλό μήνα να έχεις!

      Διαγραφή
  3. Πωωωωω..... Μ' άναψες φωτιές! Και είμαι στη σχολή και πεινάω!
    Το απόγευμα που θα γυρίζω σπίτι θα κατέβω να πάρω τα πράγματα να μαγειρέψω.... Πωωωωωω.....
    Καλή σου μέρα Μαράκι μου ❤ πολλά πολλά φιλάκια ❤
    θα περάσω το βράδυ να σου πω εντυπώσεις :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάρα μου, άχου τι σου έκανα!
      Όποτε μπορέσεις να τη φτιάξεις.
      Φυσικά και να περάσεις να μου πεις εντυπώσεις.
      Την αγάπη μου και τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  4. Μαρία μου σε θερμοπαρακαλώ! Την επόμενη που θα ανεβάζεις συνταγή μη το κάνεις πάλι μεσάνυχτα!!!
    :)) Πολύ ωραία φαίνεται, είμαι και μακαρονού!!
    Σ'ευχαριστούμεεεε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, έχεις δίκιο. Τέτοιες αναρτήσεις βράδυ...ανοίγουν την όρεξη!
      Την επόμενη φορά όταν είναι να ανεβάσω αντίστοιχη ανάρτηση θα το κάνω ημέρα... ε, μην πέσουμε βραδιάτικα σε επιπλέον θερμίδες. Χαχα!
      Είσαι και μακαρονού, τι να κάνεις; Χαχα!
      Παρακαλώώώ!!!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  5. Αν μας γεμίζει το μάτι λέει; Χαχα! Και αυτή και τα άλλα στο σύνδεσμο που έβαλες!

    Από ότι κατάλαβα είμαστε και οι δύο μακαρονάδες. Εμένα η σπεσιαλιτέ μου είναι η κλασσική καρμπονάρα, τα καταβροχθίζω όπως να'ναι όμως..

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου, κι εσύ μακαρονάς; Έλα στην παρέα μας, Φίλε μου!
      Ωραία η Καρμπονάρα και έχει τύχει να φτιάξω μια φορά αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου βγήκε και τέλεια.
      Χαχα! Δεν πειράζει, σημασία έχει ότι μαθαίνω.....
      Καλό μήνα Φίλε μου!

      Διαγραφή
  6. Αυτή την μακαρονάδα αλά Μαρία την λάτρεψα λέμε.
    Γεια στα χέρια σου, σέφα μου!! :))

    (Πού είναι ο Γιώργος, που είναι και μακαρονάς;!;!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυσιππάκι μου, σ' ευχαριστώ! Χαίρομαι!
      (Ο Γιώργος είναι πιο πάνω, χαχα!)
      Καλό μήνα!!!!

      Διαγραφή
  7. Μιαμ μιαμ ! Τρελλαινομαι για μακαροναδες σε οποιαδηποτε εκδοχη !
    Και με την δικια σου κολαστικα βρε κοριτσι!
    αν καιδ εν μου πολυαρεσει ο τονος στο μακαρονι θελω να το δοκιμασω :)
    Αντε και καλη μας ορεξη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! είσαι Μακαρονού! Μ' αρέσεις!
      Αν την κάνει, ξέρεις θα περιμένω να δω φωτο!
      Άντε και καλή σου όρεξη!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes