Υλικά για 2 άτομα:
1 πακέτο ζυμαρικά Νο. 6 1 μέτριο κρεμμύδι 2-3 σκελίδες σκόρδο Πιπεριές χρωματιστές (από 1 η καθεμιά) 1 φλιτζάνι Τυρί τριμμένο της προτίμησής σας 1 κονσέρβα Τόνο (οπωσδήποτε) σε νερό Καλαμπόκι σε κονσέρβα 1-2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια Μια κουταλιά της σούπας Κέτσαπ και μουστάρδα (αντί για πελτέ) Μια καυτερή κόκκινη πιπεριά Μισή κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι Κρέμα Γάλακτος για ζυμαρικά Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό Πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο
Εκτέλεση:Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουνε, κλασικά σε αλατισμένο νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, όταν κάψει λιγάκι το λάδι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό, τις χρωματιστές πιπεριές λεπτά κομμένες και μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν ίσια-ίσα μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας τα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καλαμπόκι, τις ντομάτες, την κέτσαπ, την μουστάρδα, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι πιπέρι και οπωσδήποτε στο τέλος την κόκκινη πιπεριά όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται. (Αν δε θέλετε ή δεν είσαστε του “καυτερού”, μπορείτε να παραλείψετε την καυτερή πιπεριά, αν και θα είναι διαφορετική, πιο συνηθισμένη η γεύση της συνταγής αυτής). Μόλις πάρουν λίγη ‘βράση’ ρίχνουμε τον τόνο, το τυρί και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς καλά-καλά για να μην “κολλήσουν”.
Ρίχνουμε αμέσως τα ήδη βρασμένα και σουρωμένα με βούτυρο ή φυτίνη μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά-καλά μέχρι να δέσουν. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Να προσέξουμε το όλο μίγμα να μην γίνει ούτε πολύ υγρό ούτε πολύ στεγνό.
τελεια συνταγη! τη κανω και εγω με καποιες μικρες παραλλαγες.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα φιλη!
Κική μου, τα ζημαρικά μπορείς με μικρές παραλλαγές να φτιάξεις διαφορετικά πιάτα.
ΔιαγραφήΑς πούμε εμένα μου αρέσει πολύ Μακαρόνια με μαρούλι.
Καλημέραααα!
Εννοείται πως θα την δοκιμάσω! Ελπίζω να προλάβω να προμηθευτώ τα απαραίτητα σήμερα, αλλά όπως και να έχει θα την δοκιμάσω γιατί λατρεύω τις μακαρονάδες και κυρίως τις εύκολες συνταγές! Και αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν αυτό που λες για την επόμενη μέρα, γιατί πραγματικά μου αρέσει να τρώω τα φαγητά της προηγούμενης κρύα, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλα κατάλληλα για τέτοια κατανάλωση... Οπότε αφού αυτό πήρε το πράσινο φως και για κρύο, τι άλλο να ζητήσω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά Μαράκιιι!!! ♥
Είναι πανεύκολη συνταγή!
ΔιαγραφήΚι εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό με την επόμενη μέρα.
Γύρισα από τη δουλειά, και έβγαλα το τάπερ από το ψυγείο και επειδή και από την κούραση αλλά και από τη βαρεμάρα δεν ήθελα να τα ζεστάνω, τα έβαλα σε ένα πιάτο και τα απόλαυσα στη κυριολεξία. Και η έκπληξη ξέρεις ποια είναι; Ότι το φαγητό δεν έχασε καθόλου από τη γεύση του, ήταν σαν να ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ όταν τα έφαγα ζεστά και ακόμα καλύτερα.
Όταν τα δοκιμάσεις, να μου πεις εντυπώσεις.
Φιλιά!
Λοιπόν την έφτιαξα με 2 παραλλαγές: πρώτον δεν έβαλα την καυτερή πιπεριά, αλλά έβαλα μπόλικο πιπέρι (και πάπρικα και καγιέν) και δεύτερον δεν έβαλα κέτσαπ (γιατί δε μου αρέσει) και την αντικατέστησα με χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο...
ΔιαγραφήΔεν ξέρω τώρα πόση διαφορά είχε με το πρωτότυπο, αλλά αυτό που έφαγα ήταν ΤΕΛΕΙΟ! Δεν έμεινε βέβαια ούτε για βράδυ, οπότε δυστυχώς δε θα το δοκίμασα κρύο :(
Την επόμενη φορά θα φτιάξω μεγαλύτερη ποσότητα και ελπίζω να μείνει και για την επόμενη μέρα χαχα!!!
Φιλάκιααα ♥
Rylie μου, και καλά έκανε που έβαλες χυμό ντομάτας. Αν δεν σου έγινε το φαγητό ούτε υγρό ούτε πολύ στεγνό, τότε εντάξει.
ΔιαγραφήΕπόμενη φορά και κρύο... εκεί να δεις απόλαυση.
Εγώ θα την ξανά φτιάξω σε περίπτωση καλεσμένου, μιας και μου ζητήθηκε. Χαχα!
Πάντως, χαίρομαι που την έφτιαξες και μου έκανες και τις παραλλαγές. Είπαμε, φαντασία χρειάζεται σ' αυτό που θα απολαύσουμε!
Φιλιά κούκλα μου και Καλό μήνα να έχεις!
Πωωωωω..... Μ' άναψες φωτιές! Και είμαι στη σχολή και πεινάω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο απόγευμα που θα γυρίζω σπίτι θα κατέβω να πάρω τα πράγματα να μαγειρέψω.... Πωωωωωω.....
Καλή σου μέρα Μαράκι μου ❤ πολλά πολλά φιλάκια ❤
θα περάσω το βράδυ να σου πω εντυπώσεις :D
Κοριτσάρα μου, άχου τι σου έκανα!
ΔιαγραφήΌποτε μπορέσεις να τη φτιάξεις.
Φυσικά και να περάσεις να μου πεις εντυπώσεις.
Την αγάπη μου και τα φιλιά μου!
ღ
Μαρία μου σε θερμοπαρακαλώ! Την επόμενη που θα ανεβάζεις συνταγή μη το κάνεις πάλι μεσάνυχτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:)) Πολύ ωραία φαίνεται, είμαι και μακαρονού!!
Σ'ευχαριστούμεεεε!!
Κατερίνα μου, έχεις δίκιο. Τέτοιες αναρτήσεις βράδυ...ανοίγουν την όρεξη!
ΔιαγραφήΤην επόμενη φορά όταν είναι να ανεβάσω αντίστοιχη ανάρτηση θα το κάνω ημέρα... ε, μην πέσουμε βραδιάτικα σε επιπλέον θερμίδες. Χαχα!
Είσαι και μακαρονού, τι να κάνεις; Χαχα!
Παρακαλώώώ!!!
Τα φιλιά μου!
Αν μας γεμίζει το μάτι λέει; Χαχα! Και αυτή και τα άλλα στο σύνδεσμο που έβαλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό ότι κατάλαβα είμαστε και οι δύο μακαρονάδες. Εμένα η σπεσιαλιτέ μου είναι η κλασσική καρμπονάρα, τα καταβροχθίζω όπως να'ναι όμως..
Καλό ξημέρωμα!
Γιώργο μου, κι εσύ μακαρονάς; Έλα στην παρέα μας, Φίλε μου!
ΔιαγραφήΩραία η Καρμπονάρα και έχει τύχει να φτιάξω μια φορά αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου βγήκε και τέλεια.
Χαχα! Δεν πειράζει, σημασία έχει ότι μαθαίνω.....
Καλό μήνα Φίλε μου!
Αυτή την μακαρονάδα αλά Μαρία την λάτρεψα λέμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου, σέφα μου!! :))
(Πού είναι ο Γιώργος, που είναι και μακαρονάς;!;!)
Λυσιππάκι μου, σ' ευχαριστώ! Χαίρομαι!
Διαγραφή(Ο Γιώργος είναι πιο πάνω, χαχα!)
Καλό μήνα!!!!
Όμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Χαίρομαι που σου άρεσε Μαρία Έλενα!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Μιαμ μιαμ ! Τρελλαινομαι για μακαροναδες σε οποιαδηποτε εκδοχη !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με την δικια σου κολαστικα βρε κοριτσι!
αν καιδ εν μου πολυαρεσει ο τονος στο μακαρονι θελω να το δοκιμασω :)
Αντε και καλη μας ορεξη !!
Α! είσαι Μακαρονού! Μ' αρέσεις!
ΔιαγραφήΑν την κάνει, ξέρεις θα περιμένω να δω φωτο!
Άντε και καλή σου όρεξη!