Υλικά για 2 άτομα:
- 3 αυγά
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3-4 φέτες ζαμπόν κομμένες σε καρεδάκια
- 1 πράσινη & 1 κόκκινη Πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
- Τυρί τριμμένο Gouda
- 100 gr Μανιτάρια
- 1 ντομάτα φρέσκια κομμένη σε λεπτές φέτες
- Μια κουταλιά της σούπας Κέτσαπ και μουστάρδα
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα
- Πιπέρι-αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο για το ταψάκι
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά καλά-καλά ρίχνοντας το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα μικρό ταψάκι, αφού το έχουμε ‘βουτυρώσει’ με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όπως έγραψε και η Αναστασία, μόλις πάμε να κόψουμε ένα κομμάτι θα βγει αφράτο, σαν pizza.
280 γραμμάρια Nutella ή Μερέντα ή κάτι παρόμοιο 2 αβγά 10 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εγώ πρόσθεσα επίσης: 1 φλιτζάνι του καφέ Γάλα φρέσκο
Λίγο Βούτυρο για να βουτυρώσουμε το ταψάκι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε πρώτα καλά τα αυγά κι ύστερα ρίχνουμε τη Nutella και το αλεύρι. Επειδή το μίγμα θα γίνει σαν ζυμάρι, ρίχνουμε και το γάλα για να γίνει πιο ‘απαλό’ το μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι, αφού το έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά (σε αυτό τον χρόνο ήταν έτοιμο) στους 180 βαθμούς. Τσεκάρουμε βέβαια τρυπώντας με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί ή θέλει λίγο χρόνο ακόμα. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε λίγα λεπτάκια να κρυώσει και... το σερβίρουμε κόβοντας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
► Let's talk about food! Όλες οι Συνταγές μου!
Την ομελέτα στο φουρνο την κανω κι εγω!! την προτιμω απο το τηγάνι πραγματικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου, ναι στο φούρνο είναι ακόμη καλύτερη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!
Ωωωωωωωωω αλλαγες βλέπω! Απο όλα θα τσιμπησω χεχεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο
Καλό ξημέρωμα!
Φιλια :)
Αριάδνη μου, τσίμπα ελεύθερα! Χαχα!
ΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!
Τα φιλιά μου!
Καλημέρα Μαρία, την ημέρα που ήρθες και μου σχολίασες μπήκα και σε διάβασα και μου άρεσε ο χώρος σου και νόμιζα για να είμαι ειλικρινής πως σε είχα βάλει στο ε blogroll . Δεν σε είχα ωστόσο και εγώ απορούσα γιατί δεν βλέπω ανάρτηση σου. Δεν είμαι φυσική ξανθιά αλλά σκέφτομαι μετά από κάτι τέτοια να το βάψω :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ομελέτα την είδα και από τα παιδιά. Θέλω να σου πω ωστόσο πως τα brownies σου θα τα τιμήσω κάνοντας μια παραλλαγή αύριο. Μου αρέσουν αυτές οι συνταγές που δεν χρειάζονται πανάκριβα υλικά ή πολλή διαδικασία και είναι εύκολα. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς άνετα για να έχεις να κεράσεις σε έκτακτες επισκέψεις.
Τώρα σε έβαλα στο brogroll οπότε θα έρχομαι. (όχι, δεν είναι απειλή μην τρομάζεις χαχα)
Μια όμορφη συνέχεια στην ημέρα σου εύχομαι.
Φιλιά πολλά και καλό σ-κ!
Καλώς την!
ΔιαγραφήΜαρίνα, όταν φτιάξεις τα δικά σου brownies μην με ξεχάσει. Να περάσω να πάρω ένα κομμάτι! Σου μιλάει εδώ η γλυκατζού.
Και ναι, όποτε θέλεις να έρχεσαι από 'δω να τα λέμε, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τις απόψεις μας.... καμιά απειλή! Μόνο πρόσκληση με ελεύθερη είσοδο για τους καλούς Φίλους και Φίλες!
Κι εσύ να έχεις μια όμορφη μέρα!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!
Την ομολέτα φιλενάδα μου με συγχωρείς αλλά δεν θα την δοκιμάσω. Δεν είμαι λάτρης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα brownies όμως νομίζω σήμερα θα τα κάνω!!!! Το πολύ μέσα στο ΣΚ! Να αναμένεις νέα μου!
Να ρωτήσω κάτι; Αν τα ψήσω σε φορμάκια σιλικόνης ατομικά, λογικά μια χαρά δεν θα βγούν;;
Άσε την ομελέτα αφού δεν σου αρέσει και στάσου στα brownies! Μετά την ανάρτηση σου με τα μπισκότα, θέλω αν τα φτιάξω αλλά αύριο θα πάω super-market. Οπότε μέσα στο Σ/Κ πιστεύω πως θα τα φτιάξω! Όσο για φορμάκια σιλικόνης... δεν ξέρω αλλά γιατί να μην γίνουν; Δεν τα έχω δοκιμάσει! Για δοκίμασε τα εσύ και πες μας. Τα ατομικά είναι ακόμα πιο όμορφα!
Διαγραφή