🍴Let's talk about food #5: Γρήγορο (και εύκολο) ψωμί με ζύμη μπύρας

🍴Let's talk about food #5: Γρήγορο (και εύκολο) ψωμί με ζύμη μπύρας
  Την περασμένη Παρασκευή κάθισα και έφτιαξα μια συνταγή που είχα δει δυο ημέρες πριν στην εκπομπή του Άκη ΠετρετζίκηΚαν' το όπως ο Άκης” που προβάλετε κάθε απόγευμα στις 16:50 από την συχνότητα του Mega. Αν είμαι στο σπίτι ή δεν με έχει πάρει ο μεσημεριανός ύπνος (προσπαθώ να βάλω στο πρόγραμμα τουλάχιστον μια ωρίτσα μεσημεριανό ύπνο) κάθομαι βλέπω την εκπομπή.

Είχα δει λοιπόν να φτιάχνει ο Άκης έναγρήγορο (και πανεύκολο) ψωμί με ζύμη μπύρας” και αμέσως είπα: “Αυτή τη συνταγή θα τη φτιάξω.”  Τα υλικά σχεδόν υπήρχαν όλα στο ντουλάπι, οπότε Παρασκευή πρωί έφτιαξα για πρώτη φορά ψωμί. “Εντάξει, αν μου πετύχει έχει καλώς, αν δε μου πετύχει… και τι έγινε;” σκέφτηκα! Και ευτυχώς, το ψωμάκι μου πέτυχε, άρεσε υπερβολικά στη μαμά που το δοκίμασε πρώτη αλλά και στους υπόλοιπους που φάγανε μια φετούλα.


🍴Let's talk about food #5: Γρήγορο (και εύκολο) ψωμί με ζύμη μπύρας
Υλικά:
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 330 ml μπύρα
  • 120 γρ. γραβιέρα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 κ.σ βούτυρο
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Σημ.:
*κ.σ.= κουταλιά της σούπας
*κ.γ.= κουταλιά του γλυκού



Εκτέλεση:
Παίρνουμε μια κουταλιά από το βούτυρο και αλείφουμε πολύ καλά την μικρή φόρμα μας. Το υπόλοιπο το λιώνουμε. Ρίχνουμε στη φόρμα και λίγο αλεύρι και τη ‘τινάζουμε’ να πάει παντού, για να μην κολλήσει το ψωμί μας.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τυρί (εγώ χρησιμοποίησα ένα άλλο τυρί που είχα στο ψυγείο), το πιπέρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Κάνουμε μια γούβα στην μέση (στο κέντρο) και ρίχνουμε την μπύρα και το βούτυρο που λιώσαμε και ανακατεύουμε με κουτάλι.
🍴Let's talk about food #5: Γρήγορο (και εύκολο) ψωμί με ζύμη μπύρας

Ρίχνουμε όλο το ζυμάρι μες τη φόρμα και το απλώνουμε καλά για να καλύψει όλη τη φόρμα.
🍴Let's talk about food #5: Γρήγορο (και εύκολο) ψωμί με ζύμη μπύρας

Ο φούρνος μας να είναι προθερμασμένος στον αέρα, στους 180 βαθμούς, ψηλά η σχάρα, βάζουμε μέσα τη φόρμα και το αφήνουμε να ψηθεί για 40 λεπτά. (εμένα μου πήρε λίγο παραπάνω)

Και ιδού το αποτέλεσμα!
🍴Let's talk about food #5: Γρήγορο (και εύκολο) ψωμί με ζύμη μπύρας

   Πραγματικά, το ψωμάκι εμφανισιακά αλλά και γευστικά ήταν τέλειο. Όπως το βλέπετε στις φωτο; Έτσι ακριβώς! Είχε μια σχετικά μικρή ‘γλυκύτητα’ και μου θύμιζε Γαλλικό ψωμί; Κάτι τέτοιο! Η μπύρα πραγματικά κάνει τη διαφορά και δεν σε ‘ενοχλεί’ καθόλου στη γεύση και στην απόλαυση. Επίσης, να πω και κάτι που με ξετρέλανε. Μόλις έβαλα τη φόρμα στο φούρνο και άρχισε να ψήνεται, η μυρωδιά, η ωραία μυρωδιά που έβγαλε, ήταν σας να βρισκόμουν σε ένα φούρνο που μόλις έβγαινε το φρέσκο ψημένο ψωμάκι. Πως είναι όταν περνάμε έξω από έναν φούρνο ή όταν βρισκόμαστε μέσα σε έναν φούρνο και μυρίζουμε το φρέσκο ψωμάκι; Ε, αυτό ακριβώς! Όλη η κουζίνα, μην σας πω όλο το σπίτι μύριζε …σαν το φούρνο της γειτονιάς μου. Αυτό δεν το είχα νιώσει ποτέ ξανά ούτε όταν φτιάχνω κάποιο Κέικ ή όταν φτιάχνει η μαμά ψωμί.

  Αυτό ήταν λοιπόν το γρήγορο και εύκολο ψωμί με ζύμη μπύρας. Μέσα σε 5 λεπτάκια φτιάχνεις τη ζύμη και 40+ και κάτι λεπτά το ψήσιμο που θέλει. Το αφήνεις και κανένα μισάωρο για να κρυώσει πριν το κόψεις και το ιδιαίτερο ψωμάκι σου είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Να λοιπόν, μια πολύ καλή συνταγή για ψωμάκι, που δεν χρειάζεται μαγιά ούτε ζύμωμα ούτε φούσκωμα.

   Μου αρέσουν τέτοιου είδους εναλλακτικές - γρήγορες και εύκολες συνταγές που είναι ιδανικές όταν δεν έχεις και πολύ χρόνο αλλά και μια πολύ καλή ευκαιρία για να μάθεις, πριν πας στις δύσκολες συνταγές. Την επόμενη φορά που θα το ξαναφτιάξω, θα προσθέσω φέτα, ελιές και άλλα μπαχαρικά.

   ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής από τον Άκη, που βεβαίως λέει περισσότερες πληροφορίες. 



__________________________




 
_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων
από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*
*All rights reserved

16 σχόλια :

  1. Από τότε που είδα τις φωτογραφίες στο φέισμπουκ το έχω στο μυαλό μου αυτό το ψωμάκι! Περίμενα πως και πως την ανάρτηση με τη συνταγή! Ελπίζω να καταφέρω να το δοκιμάσω κι εγώ και να πετύχει εννοείται χαχα!
    Φιλάκιαααα! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rylie μου, να λοιπόν η ανάρτηση.
      Φυσικά και να το φτιάξεις και είμαι σίγουρη πως θα σου πετύχει.
      Περιμένω εντυπώσεις!
      Τα φιλιά μου κούκλα μου!
      ♥♥♥

      Διαγραφή
  2. Αχ, πόσο θα μου άρεσε κι εμένα αυτό το ψωμάκι, αλλά έχω κόψει (σχεδόν!) το λευκό αλεύρι και ειδικότερα το ψωμί! Φτιάχνω όμως ψητό κοτόπουλο με μπύρα! Χαχα! Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα Μαρία μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, κι εγώ τελευταία είμαι σε φάση που προσπαθώ να κόψω τα ...περιττά.
      Αλλά, καταλαβαίνεις, ως μικρή και νοικοκυροκόριτσο (χαχα) θέλω να μαθαίνω να φτιάχνω εύκολες συνταγές μέχρι και δύσκολες.
      Ψητό κοτόπουλο με μπύρα; Α, δεν έχω δοκιμάσει! Θα αναζητήσω συνταγή....
      Καλό ξημέρωμα να έχουμε!
      Τα φιλιά μου Πέτρα μου!

      Διαγραφή
  3. Μαρακι μου καλημερα!
    Και εγω βλεπω τον Ακη και μ αρεσουν οι συνταγες του.
    Το ψωμακι σου φαινεται ακρως επιτυχημενο!
    Ευχαριστουμε πολυ!
    Φιλακιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κική μου!
      Μου αρέσει ο Άκης ως Σεφ γιατί έχει έναν απλό και ωραίο τρόπο να τις παρουσιάζει τις συνταγές του.
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  4. Αχχχχ... έχω φτιάξει μια συνταγή για ψωμί με μπύρα κι είναι απλά πεντανόστιμο! όχι αυτή τη συγκεκριμένη συνταγή όμως! φαίνεται τόσο τέλειοοοοο! θα το δοκιμάσω κι αυτό οπωσδήποτε! αχχ.... και είμαι λάτρης του ψωμιού!!!!
    Φιλάκια πολλά Μαράκι μου!!! Καλό μεσημέριιι!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανστασία μου, να τη δοκιμάσεις! Είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή και φυσικά ωραίο ψωμάκι.
      Φιλιά κούκλα μου!

      Διαγραφή
  5. Eνα θα σου πω, με την πεινα του ειμαι απο το πρωι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αληθεια ειναι ότι δεν παρακολουθω τηλεόραση, αλλα αυτο το ψωμακι φαίνεται ευκολο και νόστιμότατο με τη προσθηκη γραβιέρας!
    Καλό ξημέρωμα!
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, ωραία! Αφού είναι συνταγή του Άκη, θα το δοκιμάσω σίγουρα!
    ('Όχι, δεν θα το φτιάξω εγώ... Η κολλητή μου είναι... κολλημένη! χαχα!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Μαράκι μου γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, πες Γιάννα στη Φίλη σου να τη φτιάξει τότε και να μας πει εντυπώσεις! Χαχα!
      Τα φιλιά μου και καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  8. Θα την φτιάξω όπως και δήποτε και θα σου πω αν μου βγει καλό, πόσο καλό μου βγήκε.
    Αν δεν μου βγει καλό θα το ξεχάσουμε και θα έρθω να κλέψω απ' το δικό σου.
    Λύσεις υπάρχουν χαχα
    Φιλί γλυκό Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα, φτιάξε εσύ αυτή την συνταγή κι αν σου βγει καλό ή δε σου βγει, μην ανησυχείς, θα σου στείλω εγώ! Χαχαχα!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes