Δεν θα πω αυτή την στιγμή, σε τούτη την ανάρτηση, τις σκέψεις μου για όσα αντιμετωπίζουμε γιατί θεωρώ πως γίνονται και ακούγονται ένα κάρο ανοησίες από τον κόσμο, που μέχρι να περάσουν αυτές οι 14 μέρες(!;) που βρισκόμαστε σε καραντίνα, σημασία έχει να #μείνουμε_σπίτι, να προσέχουμε λίγο παραπάνω, να σκεφτόμαστε συλλογικά, να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να κάνουμε υπομονή και να έχουμε πίστη πως όλα θα πάνε προς το καλύτερο και θα το ξεπεράσουμε και αυτό.
Όταν θα έρθει εκείνη η μέρα, θα είμαστε εδώ να τα συζητήσουμε. Προς το παρόν, ακολουθούμε τα ορθά μέτρα της Κυβέρνησης και των ειδικών και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με την σκέψη ότι τώρα που ακόμα είναι νωρίς να προλάβουμε τα χειρότερα και ώχου ρε αδελφέ, έχουμε μπροστά μας -θέλω να πιστεύω- ένα Καλοκαίρι+ να ξανά βρούμε τους ρυθμούς μας και να ζήσουμε όσα αυτή την στιγμή φαίνονται περιορισμένα/απαγορευμένα.
Και αφού καθόμαστε μέσα και προστατευόμαστε, είναι η καλύτερη ώρα για να κάνουμε ένα σωρό πράγματα (και δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να μην έχει ο καθένας ένα σωρό εκκρεμότητες που τον περιμένουν μέσα στο σπίτι) που αφήνουμε στην άκρη λόγω της δύσκολης και βιαστικής καθημερινότητά μας.
Όχι δεν θα σας γράψω τη δική μου λίστα με τι μπορείτε να ασχοληθείτε όλο αυτό το διάστημα 'εγκλεισμού', γιατί με τόσες λίστες που κυκλοφορούν, έχω βαρεθεί και να της δίνω σημασία. Εννοείται ρε άνθρωπε ότι ο καθένας ξέρει με τι να ασχοληθεί. Ακόμα κι αν θέλει να κοιτάζει το ταβάνι ή απλώς να ξεκουραστεί, είναι απολύτως κατανοητό. Εγώ προσωπικά δεν πνίγομαι από το ίδιο μου το σπίτι, ποτέ δεν πνιγόμουν ιδιαίτερα, μόνο με το σόι μέσα πολλές φορές αλλά και πάλι αφού υπάρχει ηρεμία και κάποια κατανόηση κάπως βγαίνει η κατάσταση. Και δόξα τω Θεό έχω πολλά που με περιμένουν να ασχοληθώ μαζί τους. Απλώς δεν διαχειρίζομαι και τόσο σωστά τον χρόνο μου. Τώρα ήρθε η κατάλληλη ώρα να μάθω να τον διαχειρίζομαι και να γίνεται δουλειά.
Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι αυτές τις ημέρες που είμαστε στο σπίτι και τα παιδιά επίσης, σίγουρα μαγειρεύουμε περισσότερο και άλλο τόσο τρώμε και φαγητό και γλυκά. Εγώ προσωπικά μπορώ να πω ότι τρώω κανονικά αλλά που και που μου έρχεται -όπως από πάντα- να φτιάχνω κανένα γλυκό. Οπότε να η ευκαιρία επιτέλους να σας δείξω την Εύκολη Πορτοκαλόπιτα που είχα φτιάξει τον περασμένο μήνα και ήταν η πρώτη μου προσπάθεια. Ειλικρινά έχω να σας πω ότι πέτυχε απόλυτα 100% και ίσως να είναι και η καλύτερη πορτοκαλόπιτα (οπωσδήποτε με φύλλο κρούστας βεβαίως βεβαίως) που έφαγα στη ζωή μου. Πιστέψτε με έχω δοκιμάσει αρκετές απ' έξω και καλές αλλά και πολύ χάλια.
Την συγκεκριμένη συνταγή να τονίσω την βρήκα σε διαφημιστικό φυλλάδιο του vicko και πραγματικά πολύ χάρηκα γιατί αμέσως μου έκανε κλικ και στην εκτέλεση τελικά επιβεβαιώθηκε το κλικ μου.😋
Σημ.:
*κ.σ.= κουταλιά της σούπας
*κ.γ.= κουταλιά του γλυκού
*γρ.= γραμμάρια
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
· Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
· Προσθέτουμε τον χυμό και αφήνουμε να κρυώσει.
· Απλώνουμε τα κρούστας και τα αφήνουμε να ξεραθούν.· Βράζουμε τα 2 πορτοκάλια σε νερό για μια ώρα.
· Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ.
· Θρυμματίζουμε τα ξεραμένα φύλλα και τα ρίχνουμε τμηματικά στο μπωλ με το μείγμα.
🍴*TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
- Το ταψάκι μπορεί να είναι ένα μεσαίο.
- Τα κομμάτια /μερίδες είναι 10-14.
🍽Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή αλλά και άλλες πολλές συνταγές μου και να τις εκτυπώσετε στο cookpad.com/gr στο προφίλ μου.
_________________
► Let's talk about food! Όλες οι Συνταγές του blog!
► Αφιέρωμα#2: Let's talk about Tea!
► Tag Food Lovers!
*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
Copyright ©2010-2020 - by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*
Τι μας κάνεις βρε Μαρία μου. Λατρεύω μιλάμε πορτοκαλόπιτα! Το άρωμά της, η γεύση της, το σιρόπι της, όλα της! Πωπωπωπωπω! Καλοφάγωτη αγαπημένη μου φίλη και ...στείλε κανένα κομμάτι κατά εδώ ναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά στέλνω και να περνάς καλά.
Γιάννη μου, όπως ακριβώς τα περιέγραψες.
ΔιαγραφήΚάθε μπουκιά και άρωμα, γεύση, σιρόπι, γλύκα... εντάξει τι να σου λεω.
Θα την ξανά φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία.
Κομμάτι έστειλα ήδη με την ανάρτηση μου.
Καλά να είμαστε!
Μπορώ να πω με σιγουριά πως μας άνοιξες την όρεξη Μαρία! Αν μπορέσεις κάποια στιγμή, γράψε μια συνταγή για μηλόπιτα, είναι η μεγάλη μου λατρεία αλλά πότε δεν έμαθα να την φτιάχνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Πάνο!
ΔιαγραφήΚοίτα να δεις! Η Μηλόπιτα είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Εχω φτιάξει πολλές φορές και διαφορετικές.
Οποτε σύντομα έρχεται η Μηλόπιτα που ζητάς. Θα μπορείς άνετα και εύκολα να την φτιάξεις κι εσύ!
Να είσαι καλά!
Υπέροχη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περνάς όμορφα Μαρία μου!
Οντως λαχταριστή Ελευθερία μου!
ΔιαγραφήΚι εσύ επίσης κορίτσι μου!
Τέλεια! Μόνο που εγώ έβαλα έξι μικρά πορτοκάλια (ευτυχώς που έβρασα παραπάνω γιατί ήθελα να κάνω και μαρμελάδα) γιατί μου βγήκε πολύ το φύλλο και λίγο το μείγμα. Αντί για γάλα, έβαλα γιαούρτι και στο σιρόπι έβαλα και τρία γαρίφαλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Συμφωνώ και με το γιαούρτι πολύ καλά έκανες. Το κάνω στα Κέικ! Γαρίφαλο; Δεν το σκέφτηκα αλλά αγαπώ γαρύφαλο! Την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω κι έτσι! Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο σου και τις προτάσεις σου!
Διαγραφή