Σήμερα σας έχω εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που έφτιαξα πρόσφατα. Είναι σαν το κλασικό σε όλους μας γλυκάκι ψυγείου με κρέμα και από πάνω ζελέ της αρεσκείας μας αλλά σε ατομικά μπολάκια.
Που λέτε, όπως ήμουν στο σούπερ μάρκετ και έκανα τα ψώνια της εβδομάδας, πηγαίνοντας στο ράφι να πάρω για να φτιάξω ζελέ -όπως συνηθίζω τα καλοκαίρια- μπροστά μου είδα από τις μικρές φάρμες του βουνού συσκευασία κρέμα κακάο στιγμής και μάλιστα με γεύση φουντούκι. Αλήθεια από περιέργεια και μόνο την πήρα για να δω αν όντως όταν θα την δοκιμάσω θα καταλαβαίνω όντως τη γεύση φουντούκι. Ε, πράγματι μου άρεσε πολύ, έτσι σκέτη που την δοκίμασα.
Σκέφτηκα όμως να την φτιάξω και λίγο διαφορετικά, προσθέτοντας μπισκοτάκι και από πάνω ζελέ. Και την έφτιαξα και με ζελέ μπανάνα και με ζελέ κεράσι. Σούπερ!
Αν και το καλοκαίρι τρώω λιγότερα γλυκά, συνήθως Μηλόπιτα ή την αγαπημένη μου πορτοκαλόπιτα με φύλλο σε συγκεκριμένο αγαπημένο ζαχαροπλαστείο και περισσότερο ζελέ που φτιάχνω, υπάρχουν στιγμές που θέλω διακαώς μετά το μεσημεριανό να φάω κανένα γλυκάκι δροσερό με σοκολάτα ή με κρέμα.
Όπως καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο είναι ότι πρέπει, ιδανικό, δροσερό και φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα.
▶️Να κεράσω γλυκό ψυγείου με μπισκότο, κρέμα μιλφέϊγ & ζελέ μπανάνα;
▶️Να κεράσω γλυκό ψυγείου με μπισκότο, κρέμα μιλφέϊγ & ζελέ μπανάνα;
Παίρνετε μολύβι και χαρτί ή ακόμα καλύτερα κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και κατεβάστε την για να την έχετε πάντα αποθηκευμένη.
-1 φακελάκι κρέμα κακάο στιγμής με γεύση φουντούκιμικρές φάρμες του βουνού
-320 ml γάλα
-μπισκότα Digestive της αρεσκείας σας, σκέτα ή με γεύση
-λίγο ποτό της αρεσκείας σας (κονιάκ, ρούμι, βότκα, λικέρ)
-1 φακελάκι ζελέ σε σκόνη με γεύση της αρεσκείας σας (κεράσι, ανανά, μπανάνα)
-Σε 4 μικρά μπολάκια ή ποτηράκια σπάμε σε μικρά κομματάκια2-3 μπισκότα Digestive-Περιχύνουμε σε κάθε μπολάκι λίγο από το ποτάκι και ανακατεύουμε.
Εγώ επειδή δεν είχα π.χ. κονιάκ, έβαλα λίγη βότκα και βγήκε τέλειο
-Όταν πήξει λίγο το ζελέ το περιχύνουμε σε κάθε μπολάκι
-Σκεπάζουμε τα μπολάκια με σελοφάν (προαιρετικά) και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν
🍴Let's talk about food! Εύκολη κρέμα με βρώμη
*Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2022
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*
Μαρία μου, ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη δροσερή συνταγή κορίτσι μου. Όμορφα να περνάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Γιάννη μου! Κι εσύ να περνάς όμορφα!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαίνεται Μαρία μου. Καλή απόλαυση. Έτσι γλυκιές να 'ναι οι μέρες σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Έτσι γλυκιές να είναι όλων οι μέρες μας" Μαρινάκι μου! Να είσαι καλά! Ευχαριστώ που πέρασες!
Διαγραφή