Σήμερα στο Κυριακάτικο post θα μοιραστώ και πάλι μαζί σας μια πολύ εύκολη, πανεύκολη, γρήγορη και φυσικά νόστιμη συνταγή.😋
Θα σας παρουσιάσω μια εύκολη απλή κρέμα, σαν τη κλασική κρέμα της γιαγιάς ή αυτή τη μαμαδίστικη που όλοι ξέρουμε και φτιάχνουμε. Προσωπικά λατρεύω το κλασικό ρυζόγαλο με κανελίτσα. Αυτή τη φορά όμως δεν ήθελα να φτιάξω ρυζόγαλο, γιατί ολίγον βαριόμουν. Είχα γάλα που ήθελα να 'διώξω' και σκέφτηκα να φτιάξω μια απλή κρέμα. Βέβαια, όπως κάνω συνήθως πρόσθεσα και την προσωπική μου πινελιά. Τι; πρόσθεσα λίγη βρώμη.
Την συγκεκριμένη συνταγή την έφτιαξα δυο φορές αλλά διαφορετικά τη δεύτερη φορά. Την πρώτη την έκανα σκέτη κρέμα με κρέμα αραβοσίτου και πρόσθεσα βρώμη αλλά και μια λιωμένη μπανάνα. (Η μπανάνα για να είμαι ειλικρινής δεν χρειαζόταν τουλάχιστον στα δικά μου γευστικά γούστα) Τη δεύτερη φορά την έφτιαξα με κορν φλάουρ, πρόσθεσα κανονικά βρώμη αλλά πρόσθεσα επίσης και δυο κουταλιές σκόνη κακάο (φαντάζομαι ότι γίνεται το ίδιο και με σοκολάτα λιωμένη) και έγινε απλά 10 φορές καλύτερη από την πρώτη εκδοχή. Για να είμαι ακριβής, η εκδοχή με το κακάο (και με κορν φλάουρ) ήταν άλλο να σας το λέω, κι άλλο να το δοκιμάσετε.😋
Δοκιμάστε αν θέλετε και τις δυο εκδοχές και θα δείτε ποια σας αρέσει περισσότερο.
📍Δες επίσης:
🍦🍨Εύκολο και γρήγορο παγωτό με 3 υλικά
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα, όχι εβαπορέ
Για το σερβίρισμα
- 4 κ.σ ζάχαρη
- 2 κ.σ. βρώμη
- 4 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ ή κρέμα αραβοσίτου
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 2 κ.σ. γεμάτες σκόνη κακάο ή και σοκολάτα
- λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τη βανίλια κι ύστερα τη βρώμη κι ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή ακόμα καλύτερα με μια ξύλινη κουτάλα.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ ή την κρέμα αραβοσίτου πολύ καλά με ένα κουτάλι στο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια για να δέσει η κρέμα.
- Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τα μοιράζουμε με μια κουτάλα σε μικρά μπολ.
- Αφήνουμε να κρυώσουν απαραιτήτως σε θερμοκρασία δωματίου, πριν πασπαλίσουμε με κανέλα.
- Όταν κρυώσουν διατηρούνται στο ψυγείο.
- Τρώγεται άνετα και ζεστή αλλά και παγωμένη. Εμένα μου άρεσαν και τα δυο.
*Για τη δεύτερη εκδοχή κρέμα σοκολάτα
ρίχνουμε το κακάο είτε την ώρα που ανακατεύουμε μαζί το κορν φλάουρ είτε
στην ζεστή κρέμα όσο ακόμα είναι στη φωτιά, λίγο πριν πήξει.
🍽
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2022
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*
Αχμμμ..εγώ πάντα τα έκανα χώρια, δηλαδή είτε μόνο βρώμη, είτε μόνο αραβοσίτου..δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τα συνδυάσω. 😅
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη μου, όπως γράφω κι Εγώ πρώτη φορά δοκίμασα να ρίξω και βρώμη για να τη φάω κι αλλιώς, κάτι σαν πείραμα 😂 και τελικά το... πείραμα πέτυχε ο συνδυασμός.
Διαγραφή