🍴Let's talk about food #19: Εύκολη κρέμα με βρώμη

🍴Let's talk about food #19: Εύκολη κρέμα με βρώμη

  Σήμερα στο Κυριακάτικο post θα μοιραστώ και πάλι μαζί σας μια πολύ εύκολη, πανεύκολη, γρήγορη και φυσικά νόστιμη συνταγή.😋   

   Θα σας παρουσιάσω μια εύκολη απλή κρέμα, σαν τη κλασική κρέμα της γιαγιάς ή αυτή τη μαμαδίστικη που όλοι ξέρουμε και φτιάχνουμε. Προσωπικά λατρεύω το κλασικό ρυζόγαλο με κανελίτσα. Αυτή τη φορά όμως δεν ήθελα να φτιάξω ρυζόγαλο, γιατί ολίγον βαριόμουν. Είχα γάλα που ήθελα να 'διώξω' και σκέφτηκα να φτιάξω μια απλή κρέμα. Βέβαια, όπως κάνω συνήθως πρόσθεσα και την προσωπική μου πινελιά. Τι; πρόσθεσα λίγη βρώμη.

 Την συγκεκριμένη συνταγή την έφτιαξα δυο φορές αλλά διαφορετικά τη δεύτερη φορά. Την πρώτη την έκανα σκέτη κρέμα με κρέμα αραβοσίτου και πρόσθεσα βρώμη αλλά και μια λιωμένη μπανάνα. (Η μπανάνα για να είμαι ειλικρινής δεν χρειαζόταν τουλάχιστον στα δικά μου γευστικά γούστα) Τη δεύτερη φορά την έφτιαξα με κορν φλάουρ, πρόσθεσα κανονικά βρώμη αλλά πρόσθεσα επίσης και δυο κουταλιές σκόνη κακάο (φαντάζομαι ότι γίνεται το ίδιο και με σοκολάτα λιωμένη) και έγινε απλά 10 φορές καλύτερη από την πρώτη εκδοχή. Για να είμαι ακριβής, η εκδοχή με το κακάο (και με κορν φλάουρ) ήταν άλλο να σας το λέω, κι άλλο να το δοκιμάσετε.😋

   Δοκιμάστε αν θέλετε και τις δυο εκδοχές και θα δείτε ποια σας αρέσει περισσότερο. 

 

📍Δες επίσης: 

🍦🍨Εύκολο και γρήγορο παγωτό με 3 υλικά


Εύκολη Κρέμα με βρώμη 
 
 ΥΛΙΚΑ για 4 - 5 μπολάκια
🍴Let's talk about food #19: Εύκολη κρέμα με βρώμη
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, όχι εβαπορέ
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βρώμη
  • 4 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ ή κρέμα αραβοσίτου
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • 2 κ.σ. γεμάτες σκόνη κακάο ή και σοκολάτα
Για το σερβίρισμα
  • λίγη κανέλα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

🍴Let's talk about food #19: Εύκολη κρέμα με βρώμη
Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το κρύο γάλα και το υπόλοιπο μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

🍴Let's talk about food #19: Εύκολη κρέμα με βρώμη

  • Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τη βανίλια κι ύστερα τη βρώμη κι ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ή ακόμα καλύτερα με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ ή την κρέμα αραβοσίτου πολύ καλά με ένα κουτάλι στο κρύο γάλα  και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια για να δέσει η κρέμα.

  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

🍴Let's talk about food #19: Εύκολη κρέμα με βρώμη🍴Let's talk about food #19: Εύκολη κρέμα με βρώμη
  • Τα μοιράζουμε με μια κουτάλα σε μικρά μπολ.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν απαραιτήτως σε θερμοκρασία δωματίου, πριν πασπαλίσουμε με κανέλα.
  • Όταν κρυώσουν διατηρούνται στο ψυγείο.
  • Τρώγεται άνετα και ζεστή αλλά και παγωμένη. Εμένα μου άρεσαν και τα δυο. 

🍴Let's talk about food #19: Εύκολη κρέμα με βρώμη

*Για τη δεύτερη εκδοχή κρέμα σοκολάτα ρίχνουμε το κακάο είτε την ώρα που ανακατεύουμε  μαζί το κορν φλάουρ είτε στην ζεστή κρέμα όσο ακόμα είναι στη φωτιά, λίγο πριν πήξει.

🍴Let's talk about food #19: Εύκολη κρέμα με βρώμη
Η υφή της κρέμας αλλά και η μυρωδιά του κακάο με εντυπωσίασαν
 
 
 
🍴Let's talk about food #19: Εύκολη κρέμα με βρώμη

🍽
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

 
   
food photography
 
 
-----------
🍽Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή αλλά και άλλες πολλές συνταγές μου και να τις εκτυπώσετε στο προφίλ μου στο cookpad.com/gr





 My name is Maria
 
 
 
 
 
 

 
✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿
 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

 

Μπορείς επίσης  να με στηρίξεις απλά...
Coffee

   

Maria Paraskevopoulou
*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2022
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

2 σχόλια :

  1. Αχμμμ..εγώ πάντα τα έκανα χώρια, δηλαδή είτε μόνο βρώμη, είτε μόνο αραβοσίτου..δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τα συνδυάσω. 😅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου, όπως γράφω κι Εγώ πρώτη φορά δοκίμασα να ρίξω και βρώμη για να τη φάω κι αλλιώς, κάτι σαν πείραμα 😂 και τελικά το... πείραμα πέτυχε ο συνδυασμός.

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes