🎬Προτάσεις Ταινιών: 5 ταινίες που είδα πρόσφατα στο Netflix

  Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας 5️⃣ (για την ακρίβεια είναι 4+1, μιας και μια από αυτές είναι το sequel no2) προτάσεις ταινιών που είδα τελευταία στο Netflix. Όλες είναι ταινίες δράσης οπότε φαντάζεστε πως είναι ταινίες που γίνεται Ω χαμός!


🎬Προτάσεις Ταινιών: 5 ταινίες που είδα πρόσφατα στο Netflix

  Το τελευταίο διάστημα, τις Κυριακές που είναι πιο 'οικογενειακές - φιλικές' στιγμές τυγχάνει το μενού να έχει και 1-2 ταινίες να παρακολουθούμε μετά το φαγητό και το καφεδάκι στην μεσημεριανή-απογευματινή μας χαλάρωση στο σπίτι πριν την όποια βόλτα μας.

  Οπότε, θα μοιραστώ μαζί σας τις 5 παρακάτω ταινίες που είδα και τις mini εντυπώσεις μου για αυτές κι αν μου άρεσαν ή δεν μου άρεσαν τελικά.

 
 Movies
 
 
 
🎬Movie Recommendations: 5 movies I recently watched on Netflix
Οι ταινίες είναι οι εξής:
(κάντε κλικ πάνω στους τίτλους και δείτε τα αντίστοιχα τρέιλερ)
1. ATLAS (2024)
 

 ♦ ♦ ♦

 
 1. ATLAS (2024)
ATLAS (2024)
Υπόθεση ταινίας:
 Η Άτλας Σέπερντ (Jennifer Lopez), μια ευφυής αλλά μισάνθρωπη αναλύτρια δεδομένων με βαθιά δυσπιστία απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη, συμμετέχει σε μια αποστολή σύλληψης ενός απείθαρχου ρομπότ με το οποίο συνδέεται μυστηριωδώς από το παρελθόν. Όταν όμως το σχέδιο ανατρέπεται, η μόνη της ελπίδα να σώσει την ανθρωπότητα από την τεχνητή νοημοσύνη και να πολεμήσει τον τρομοκράτη της τεχνητής νοημοσύνης είναι να την εμπιστευτεί.
 
 
ATLAS (2024)
 
 
Η άποψή μου:
 Ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας με Πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόπεζ. Με ένα θέμα που είναι επίκαιρο περί τεχνολογίας και τι μας περιμένει στο κοντινό μέλλον, με τον άνθρωπο και την σχέση του με την τεχνητή νοημοσύνη που όμως έχει μπει ήδη στη ζωή μας. Σενάριο που σίγουρα έχουμε ξαναδεί κινηματογραφικά αλλά είναι τίμιο στο να δεις κάτι ακόμη.

  Η ταινία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι πάνω στην ίδια την Λόπεζ. Ίσως και η ίδια να την σώνει την ταινία. Προσωπικά, η JL μου αρέσει σαν ηθοποιός, περισσότερο θα έλεγα από τραγουδίστρια. Σε ό,τι είδος έχει παίξει -και αν δεν κάνω λάθος έχει παίξει σε πολλά και διαφορετικά είδη- προσωπικά την χαίρομαι και δεν με απογοητεύει ποτέ ως προς την ερμηνεία της. Εκφραστικά εμένα προσωπικά με κερδίζει. Και στο "ΑΤΛΑΣ" λοιπόν, στο σύνολο  και στο πρόσωπό της ήταν εξαιρετική και έτσι όπως έπρεπε σε μια τέτοιου είδους ταινία.
 
  Αρκετή δράση, πολλοί κακοί, πολλή καταστροφή, λίγη παραπάνω φλυαρία ναι, ένα ίσως ακαταλαβίστικο σενάριο και πλοκή αλλά πολλά στοιχεία στέκουν και με το παραπάνω και ένα καλό φινάλε. Έχουμε επίσης έναν αντιπαθητικό αρχηγό κακό που μέχρι το τέλος μου έσπαγε τα νεύρα. Ενδιαφέρον το backstory της πρωταγωνίστριας αλλά! μέχρι να πάρει τα πάνω της και να δείξει τη δυναμική της για να σώσει τον εαυτό της και τον πλανήτη, πραγματικά στο πρόσωπό της και στις εκφράσεις της βλέπεις πολύ μίρλα, νεύρα, τσαντίλα, φωνές και "άντε επιτέλους κορίτσι μου να σε δούμε να τους εξοντώνεις όλους χωρίς έλεος." 
 
   Μπορώ να πω ότι δεν με κούρασε, την ευχαριστήθηκα αρκετά. Ήταν καλή! Και ευτυχώς δεν είπα "τσάμπα ο κόπος".     

Μια ακόμη ταινία που έχω βάλει στην λίστα μου και πρωταγωνιστεί και πάλι η Τζένιφερ Λόπεζ είναι το "THE MOTHER", που θα δω τις επόμενες μέρες.
 

 

 ♦ ♦ ♦


 
Κακά Παιδιά (Bad Boys for Life) (2020)

 Υπόθεση ταινίας:
 Και τα κακά παιδιά μεγαλώνουν! Ο Μάρκους (Μάρτιν Λόρενς), αστυνομικός στο Μαϊάμι, είναι έτοιμος να βγει στη σύνταξη, όταν ο συνεργάτης του, Μάικ (Γουίλ Σμιθ), γίνεται στόχος ενός καρτέλ ναρκωτικών.
 
 
 
Κακά Παιδιά (Bad Boys for Life) (2020)

 
Η άποψή μου:
  Τα γνωστά παιδιά του Μαϊάμι, το αστυνομικό δίδυμο που ξέρουμε από τις προηγούμενες δυο ταινίες στην τρίτη τους ταινία, που ομολογώ άργησα να δω. Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα και όλα να είναι τα ίδια και ταυτόχρονα είναι σαν να πέρασε καιρός και κάτι να έχει αλλάξει. Σίγουρα πάντως έχουν μεγαλώσει.
 
   Τα γνωστά! Καταιγιστική δράση, άφθονο πιστολίδι, κωμικές ατάκες, ένα δίδυμο που, θέλει δε θέλει, συνεχίζει μαζί, να καταδιώκουν υπόπτους, δολοφόνους, τρελούς... αν και οι ίδιοι σύμφωνα με το σενάριο έχουν φτάσει στο σημείο να χωριστούν διότι έχουν κουραστεί (η αλήθεια είναι πως φαίνεται κάτι τέτοιο) για να κοιτάξουν την οικογένειά τους και τα γνωστά, παραμένουν όμως το ίδιο τρελοί και ριψοκίνδυνοι. Και για να θυμούνται όταν ξεχνιούνται, όπως κάνουν συνήθως, τραγουδάνε εν ώρα μάχης το αγαπημένο τους τραγούδι που τους αντιπροσωπεύει «Bad boys, bad boys whatcha gonna do...» 
    
  Και εκεί που μάλλον καταλαβαίνουμε ότι μάλλον ήρθε η ώρα για να πάρουν "σύνταξη", εκεί προς το τέλος μας δίνουν το μήνυμα ότι τα "Κακά Παιδιά" δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Και όντως, διότι τους βλέπουμε για 4η φορά (ίσως για τελευταία;) στο «Bad Boys: Ride or Die» που νομίζω παίζεται ακόμη στην μεγάλη οθόνη. Και από ό,τι είδα το τρέιλερ τα σπάει. 
 
   Ήταν ακριβώς στα χνάρια των προηγούμενων ταινιών που αγαπήσαμε, με κάποια έτσι αίσθηση ότι στο δίδυμο κάτι του λείπει αυτή τη φορά... αλλά ήταν ευχάριστη, οπότε καλή επιλογή αν θέλετε να δείτε μια αστυνομική ταινία δράσης.     
 
 
  ❗️Εν τω μεταξύ όταν ακούω το τραγούδι «Bad boys, bad boys whatcha gonna do, whatcha gonna do when they come for you» πάντα έρχεται στο μυαλό μου, όταν το 2017 ήμουν Αυστραλία η ξαδέλφη μου Maria το τραγούδαγε συνέχεια και παντού non stop και με παρέσερνε κι εμένα να το τραγουδάμε μαζί, παντού. Μέχρι και στους δρόμους της Πόλης της Μελβούρνης το τραγουδούσαμε. Θέαμα όχι αστεία!😂
 Under Paris (Στα βάθη του Σηκουάνα) (2024)
  Υπόθεση ταινίας:
 Στο πλαίσιο του τριάθλου που έχει διοργανώσει το Παρίσι, η Σοφία, μια λαμπρή επιστήμονας, μαθαίνει ότι ένας μεγάλος καρχαρίας κολυμπά στα βάθη του ποταμού Σηκουάνα. Για να αποφύγουν την αιματολουσία στην καρδιά της πόλης,  μαζί με τον διοικητή της αστυνομίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν το μεγάλο κακό που κρύβεται στην περιοχή του ποταμού Σηκουάνα και ίσως φτάσει σε ολόκληρο το Παρίσι.
 
 
 
Under Paris (Στα βάθη του Σηκουάνα) (2024)

 
Η άποψή μου:
   Στην αναζήτηση είδα ταινία με Καρχαρίες, είπα "Ας το δούμε!" Μου έκανε και κλικ ο τίτλος, σκέφτηκα δυνατά "Μα καρχαρία στον Σηκουάνα;" Με έπιασε το ενδιαφέρον και μια περιέργεια, οπότε πάτησα play.
  
   Λοιπόν, έχει δράση, έχει πλοκή, έχει ωραία φωτογραφία, καλοφτιαγμένη παραγωγή σίγουρα και με το παραπάνω, ωραίοι δυο πρωταγωνιστές, ο Πρωταγωνιστής καρχαρίας επιθετικός όσο δεν πάει και εντυπωσιακός έμοιαζε σαν αληθινός, όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του που κάποια στιγμή έχανες το μέτρημα και αναρωτιόσουν "Μα τέλος πάντων, πόσοι καρχαρίες υπάρχουν στον Σηκουάνα;" Δε λέω! εντυπωσιακές σκηνές, ωραίες εικόνες από το Παρίσι και τον Σηκουάνα στο εσωτερικό και στο βάθος του κάτω, ok οικολογικό μήνυμα προσπαθεί να περάσει το πόσο κακό προκαλεί στο περιβάλλον πρώτα απ' όλα ο ίδιος ο άνθρωπος... καλά ως εδώ μέχρι που φτάνει να γίνεται παραπάνω από παρατραβηγμένο και σαχλό το σενάριο, η ισορροπία μεταξύ ρεαλισμού και υπερβολής κάπου υπερχάνεται και τελικά δεν ξέρεις να γελάσεις; να εκνευριστείς; ή να το σταματήσεις να το βλέπεις; αλλά συνεχίζεις μέχρι το τέλος για να δεις που θα πάει το εργάκι. Και τελικά στο τέλος Εγώ έμεινα μ@λ@κ@ς και φώναξα "Συγγνώμη Εγώ μια ώρα, τι κάθομαι και βλέπω;" Είναι η ατάκα που τώρα τελευταία λέω συνέχεια όταν βλέπω μια ταινία ή μια σειρά που δεν μου αρέσει το φινάλε ή κάτι τέλος πάντων που άλλο περιμένω και άλλο συμβαίνει και νιώθω πως έχασα τσάμπα τον πολύτιμο χρόνο μου. Κάπως έτσι! 
 
   Στην αρχή η ταινία μου κέντρισε το ενδιαφέρον για όλα τα παραπάνω που ανέφερα μέχρι που από την μέση και μετά... από εμένα είναι όχι βρε παιδιά! Και κάπου διάβασα πως έχει και συνέχεια και το σκέφτηκα όταν τελείωσε έτσι όπως τελείωσε. Ε, όχι! από εμένα είναι όχι! Δεν ξέρω αλλά με χάλασε αρκετά!👎Πάντως, δεν μπορώ να πω, σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστη! 
 
 

 ♦ ♦ ♦

 
 
Υπόθεση ταινίας:
 Όταν τον Μισθοφόρο Τάιλερ Ρέικ (Κρις Χέμσγουρθ) τον στέλνουν στο Μπανγκλαντές για να σώσει τον απαχθέντα γιο ενός ναρκοβαρόνου, η αποστολή ενός πληρωμένου δολοφόνου θα γίνει αγώνας περισυλλογής και επιβίωσης, όχι μόνο του μικρού παιδιού αλλά και του ίδιου του μισθοφόρου.
 
 
Τάιλερ Ρέικ: Η φυγάδευση

 
Τάιλερ Ρέικ: Η Φυγάδευση 2 (2023)
Υπόθεση ταινίας:
 Έχοντας ξεφύγει από το χείλος του θανάτου στο πρώτο μέρος, αρκετά τραυματισμένος, ο κομάντο Τάιλερ Ρέικ (Chris Hemsworth) μετά την ανάρρωσή του, αναλαμβάνει άλλη μια επικίνδυνη αποστολή, να σώσει τη φυλακισμένη οικογένεια ενός αδίστακτου γκάνγκστερ. Η υπόθεση όμως κρύβει και μια δική του προσωπική υπόθεση που για μια ακόμη φορά θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις επιλογές της ζωής του.
 
 

Η άποψή μου:
  Ο Κρις Χέμσγουορθ (ο γνωστός μας Thor) σε δυο ταινίες περιπετειώδης, ριψοκίνδυνης, ασταμάτητης και μπόλικης δράσης που χορταίνεις πιστολίδι, σφαίρες να πέφτουν ασταμάτητα, ξύλο εντυπωσιακό σε σημείο να λες "Μα ακόμα όρθιος είναι αυτός;", έχει ένταση, έχει αιματοβαμμένες σκηνές όπως είναι λογικό σε τέτοιου είδους ταινίες, έχει συναισθηματικές σκηνές, έχει εξέλιξη στο στόρι, έχει εντυπωσιακές σκηνές δράσης με πραγματικά ασταμάτητη δράση από την αρχή μέχρι το τέλος, ωραία παραγωγή, εξαιρετική σκηνοθεσία, κινηματογράφιση, φοβερή φωτογραφία και με ένα πάντοτε γοητευτικό και εξαιρετικό Κρις Χέμσγουρθ να τον απολαμβάνεις στο έπακρο σε όλη την ταινία, που πραγματικά του πηγαίνει γάντι. 
 
Τάιλερ Ρέικ: Η Φυγάδευση / Extraction
   Από όλες τις παραπάνω ταινίες, αυτές τις δυο τις κατά ευχαριστήθηκα και με το παραπάνω. Την πρώτη την είχα δει θυμάμαι τότε κατά τη διάρκεια της καραντίνας λίγο καιρό μετά που κυκλοφόρησε και μου άρεσε. Πριν λίγες ημέρες είπαμε να καθίσουμε να δούμε και το 2 που δεν είχα δει, αλλά ας ξεκινήσουμε ξανά με το 1 και να δούμε σερί τη συνέχεια.
 
 Μπορεί τέτοιου είδους ταινίες δράσης με μασκοφόρους και κλισέ πλοκή να έχουμε δει αρκετές και με διαφορετικούς Πρωταγωνιστές, οι συγκεκριμένες όμως με τον Αυστραλό Κρις Χέμσγουορθ έχουν το κάτι παραπάνω που δεν υπάρχει περίπτωση να μην απολαύσεις συνολικά από το πρώτο λεπτό μέχρι και το φινάλε. Περνάει σίγουρα ευχάριστα και ψυχαγωγικά η ώρα. Από εμένα είναι ΝΑΙ! Ίσως να είναι και οι καλύτερες στο είδος της τα τελευταία χρόνια.
 
  Μου άρεσαν πάρα πολύ και οι δυο ταινίες "Extraction", με λίγο παραπάνω η πρώτη. Και επειδή και οι δυο ταινίες έγιναν μεγάλη επιτυχία, ε! να μην βγει ένα ακόμη sequel; Φυσικά η επόμενη "Φυγάδευση 3" που θα κυκλοφορήσει το 2025.
 
 
  Αυτές λοιπόν ήταν οι ταινίες που είδα τελευταία. Έχετε δει κάποια απ' αυτές; Αν ναι πέστε μου στα σχόλια ποια και αν έχετε να μου προτείνετε καμία ταινία (κυρίως ξένες ταινίες κι όχι σειρές) σαν πρόταση να δω, καλοδεχούμενη.
  
 
Stars
 
 
 
Cinema Movie Review
 
 

 
 
 🎬Προτάσεις Ταινιών: 5 ταινίες που είδα πρόσφατα στο Netflix
 Share this post!
 
 
 
 Μαρία / Maria


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*
Επειδή γράφω ό,τι μου κατεβαίνει στο κεφάλι, ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει και επιβάλλετε ο άλλος που με διαβάζει να συμφωνεί με όσα γράφω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, όπως τ0 έχω κι εγώ!
**Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, Θεάτρου, Μουσικής, Φωτογραφίας, ούτε Βιβλίων και τα συναφή. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
***Δεν γράφω κριτικές, απλά για να γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/παραστάσεις/εκθέσεις, διαβάζω βιβλία, ακούω μουσική!!!
****Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
 
 
 
 
 
 
 
✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿
 
Newsletter / Ενημερωτικό Δελτίο by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫

  Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσαι άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog.




Μπορείς επίσης να με στηρίξεις απλά Κλικ και...
Buy Me a Coffee by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ

 
 
Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των 3 ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫, Οι Συγγραφικές Μου Στιγμές & ΠΑΡΑΤΗΡΩ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ και ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ by mariaparask29_photography.
Συνεπώς σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς πρώτα την ενημέρωση, συγκατάθεσή και έγκρισή της κατόχου. 
 Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα! 

8 σχόλια :

  1. Από αυτά μόνο το φυγάδευση είχα βάλει στο μάτι αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν..άλλωστε περιορισμένος και ο χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη, λογικό για τον 'περιορισμένο χρόνο'. Κυρίως ΣΚ έχω περισσότερο χρόνο, οπότε επιθυμώ πάντα να χαλαρώσω με 1-2 ταινιούλες.

      Διαγραφή
  2. Δυο προτάσεις μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες. Θα τις αναζητήσω. Ευχαριστούμε για τις προτάσεις Μαράκι μου. Ό,τι καλύτερο είναι μια καλή ταινία, για το καλοκαιράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, ευτυχώς το φετινό Καλοκαίρι είδα πάρα πολλές ταινίες. Τις είχα βάλει καιρό πριν στην λίστα μου και επιτέλους της είδα.

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου, καλησπέρα σου. Έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά, καλή μου φίλη. Μπράβο. Μεράκι διακρίνω, διάθεση, ερευνητική ματιά. Σε ευχαριστούμε πολύ και καλό καλοκαίρι. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη, να είσαι καλά! Μέσα από τη δική μου Κινηματογραφική ματιά γράφω για όσες ταινίες έχω δει και προτείνω.

      Διαγραφή
  4. Πρόσφατα έφτιαξα λογαριασμό στο netflix για να περνώ την ώρα μου οπότε θα ρίξω μια ματιά στις ταινίες που προτείνεις
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια! Πάντα μια ταινία είναι χαλαρωτική και διασκεδαστική για τον ελεύθερο χρόνο μας. Μείνε συντονισμένος, έρχονται κι άλλες επιλογές που είδα όλο το Καλοκαίρι. Να είσαι καλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes